keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006

åb - se varma iltanautinto


Heittäydyin höveliksi ja soin itselleni kaksi iltaolutta. Uusi tuttavuus, Ålands Bryggerin Stallhagen Export (korkki kuvassa) Alkon tilausvalikoimasta sai toimia makuhermojen herättelijänä. Kyseessä on "tavallinen lager", jossa oli mielestäni miellyttävällä tavalla pienpanimoille ominaista persoonallisuutta. Olut oli mukavan maltainen maultaan, ehkä myös hieman tavallista enemmän humalakatkeroinen kuin "valtavirtalagerit" ja sai hyväksyntäni. Tämän nautinnon jälkeen halusin varmistaa viimeistellyn iltaolutnautinnon. Yksi parhaista keinoista siihen oli kutsua paikalle vanha tuttu, joka ei petä: "Kuraattori" (korkki kuvassa). Kuraattorin voimallinen täyteläisyys ei jätä kylmäksi, kuten ei myöskään tuotteen vahvuus, joka viimeistään helpottaa serotonergisen epätasapainon aiheuttamaa kiusallista kutinaa hypotalamuksen takanurkassa. Aaaahh! Kuin keski-ikäinen, vaativa, tumma rouva nahka-asussa. Ehdoton. Periksiantamaton. Jahas, aine saa myös mielihyv... mielikuvakeskuksen aktivoitumaan. Pisteeksi iin päälle Kuraattorituoppi lepää lasinalusella, joka on vaalittu tuomiseni maailman vanhimmasta ravintolapanimosta, Pivovar u Flekusta, Prahasta.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hei,

varsinaisesti tähän postaukseen kommenttini ei liity, mutta esittäisin linkkivinkkinä oivaan blogiin - ja jotta ei sorruttaisi Turkua väheksymään - http://www.panimoravintolakoulu.fi/
Oluet ovat mitä mainioimpia, ja kesäterassikin miltei kuin aito "Biergarten" (ainakin muuhun suomalaiseen terassitarjontaan verrattuna):)

13:42  
Blogger mental said...

Kiitos vinkistä! Koulu täytyy liittää myös viimeistään ensi kesänä vierailtavien listalle, muiden muassa.

09:06  

Lähetä kommentti

<< Home